Naslov strane
Naslovna Naslov strane
Vlasnica u biznisu muškog sveta
Naslovna Vlasnica u biznisu muškog sveta
Vlasnica u biznisu muškog sveta
25. Dec 2017

Diplomirani inženjer industrijskog menadžmenta, Sonja Tanasković iz Čačka, pre sedam godina odlučila je da se bavi međunarodnim transportom i kupila petnaest kvalitetnih vozila. Za relativno kratko vreme „Raleks Trans” stekao brojne klijente, od Portugala do Rusije, a korektno sarađuje sa većim i manjim preduzećima u našoj zemlji.


Ne smeta mi život u muškom svetu, sve dok mogu biti žena u njemu – to je životni i profesionalni moto Čačanke Sonje Tanasković, vlasnice i direktorke preduzeća „Raleks Trans”, koja se već sedam godina uspešno bavi međunarodnim transportom. Pruža usluge korisnicima iz zemalja Evropske unije, ali je prisutna i na tržištima Rusije, Belorusije i Ukrajine. Sonja Tanasković je po obrazovanju diplomirani inženjer industrijskog dizajna. Tokom profesionalne karijere na raznovrsnim poslovnim poljima postizala je zavidne rezultate i bila primećena kao uporna, istrajna, hrabra i elokventna žena, dostojna pozicija na kojima se nalazila.


U prvim mesecima 2007. odlučila se za sopstveni biznis, po svemu neobičan za ženu, koji zahteva mnogo truda i umeća. Mogla je kao inženjer da ostvari zavidnu karijeru, ali ju je međunarodni transport, kao veliki izazov, snažno privlačio.


– U proteklih šest - sedam godina nisam dolazila u iskušenje da radim nešto drugo – govori Sonja Tanasković za Ekonometar, bez obzira na to što je reč o poslu neobičnom za ženu. U javnosti se stiče utisak da je međunarodni transport biznis u kome dominiraju muškarci. Imajući u vidu takvu ocenu, prihvatila sam zanimljiv izazov i iskoristila šansu da dokažem da i mi žene možemo uspeti u „svetu muškaraca”! Drugim rečima, moja upornost i istrajnost dokazuju da žene i u ovom poslu mogu da ostvare svoje snove i ambicije ukoliko to zbilja žele.